Sportvoeding

Als leidraad bij het opstellen van een voedingspatroon voor sporters is de Sportvoedingspiramide ontwikkeld. De basis voor elk sportvoedingsadvies is het normale eetpatroon, de basisvoeding. Die levert veruit de meeste van de benodigde voedingsstoffen voor een sporter. Daarnaast kan gebruik gemaakt worden van sportspecifieke voeding, met name rond de training of wedstrijd. En in sommige gevallen kunnen sportsupplementen een aanvulling geven.

Ook voor sporters is een goede, gezonde en gevarieerde basisvoeding het startpunt van een voedingsadvies. Die gezonde basis bestaat uit het eten van voldoende basisvoedingsmiddelen, zoals groente, fruit, aardappelen, rijst, pasta, olie, peulvruchten, noten, vis, vlees, melk en melkproducten.
Door voldoende basisvoedingsmiddelen te eten en goed te variëren krijgt het lichaam normaal gesproken de benodigde hoeveelheid energie en essentiële voedingsstoffen binnen. Door hun grotere energieverbruik hebben sporters meestal een hogere behoefte aan energie en voedingsstoffen.
Door meer basisvoedingsmiddelen te eten en drinken, krijgen sporters vanzelf meer energie, eiwitten, koolhydraten, vetten en vitaminen en mineralen binnen.

De producten die wij hieronder aanbieden vallen in de aanvullende sportvoeding en sportsupplementen en zijn dus geen vervanger van de bassisvoeding

Zodra we een leverancier gevonden hebben die met onze wensen overeenkomt zulle we de verkoop starten