KEEPERS: DE NIEUWE HELDEN

 

Naast een goede training is ook een goede uitrusting van belang. Om u een goede keuze te kunnen laten maken hebben wij een  verdeling gemaakt in 4 onderdelen die naar onze mening van belang zijn voor een goede keeper.


1)     Keepershandschoenen
2)    Keeperskleding
3)    Trainingsmaterialen voor keepers
4)    Verzorgingsproducten

Via de onderstaande button komt u snel bij wat u zoekt om een goede keeper te zijn en blijven

Keeperschool van der Kaay

De grote populariteit van keepers is terug te zien op de Nederlandse amateurvelden. Steeds meer kinderen kiezen ervoor om te keepen. Zij kunnen terecht bij Keeperschool Van der Kaay; in 2013 opgericht door voormalig profkeeper Arjan van der Kaay. Hij stond onder de lat bij onder meer Sparta (als jeugdspeler), Westlandia en ADO Den Haag. Al tijdens zijn keeperscarrière trainde Arjan jonge talenten. Dat vond hij zo leuk om te doen dat hij besloot om er zijn werk van te maken.

Met succes! Keeperschool Van der Kaay beschikt vandaag de dag over vestigingen op twee locaties: één op het terrein van FC ’s-Gravenzande in ’s-Gravenzande en één bij VDL in Maassluis. Op deze locaties zijn diverse gecertificeerde trainers actief, die allemaal zelf op hoog niveau hebben gekeept. Zij leren dagelijks tientallen jeugdige keepers het vak.

Techniektraining

Bij Keeperschool Van der Kaay leren de jonge keepers zaken als een goede uitgangshouding, het insnijden van de bal, de traptechniek, positiespel, meevoetballen en het aangaan van 1-op-1 duels. Daarnaast krijgen ze sociale vaardigheden aangeleerd als praten voor een groep en coachen van medespelers. Ook leren ze hoe ze zich mentaal kunnen voorbereiden op een wedstrijd en zich volledig kunnen focussen.

Plezier

Maar het allerbelangrijkste is nog wel het plezier dat kinderen krijgen in het ‘keepersvak’. De trainingen van Keeperschool Van der Kaay staan bekend om de enthousiaste werkwijze en persoonlijke benadering. Trainen in kleine groepjes, rekening houdend met de relatief korte concentratieboog van kinderen, vanuit een positieve houding, zonder prestatiedruk. Deze werkwijze zorgt bij iedereen voor blijde gezichten. Geen wonder dat steeds meer jeugdspelers en hun ouders kiezen voor een cursus bij Keeperschool Van der Kaay!