Iedere volwassene speelt eigenlijk met een 36,5 of als de lengte er om vraagt of je dat prettig vindt een 37,5 stick. 
voor kinderen is dat wat anders en zijn er verschillende lengtes mogelijk zodat de stickmaat altijd in verhouding is met
leeftijd en lengte. Hieronder geven wij u het overzicht voor kinderen zodat u makkelijk de juiste keuze kan maken 

Leeftijd      Lengte        Sticklengte
    5 jr       108-115cm      24"- 26"
    6 jr       116-122cm      27" - 28"
    7 jr       123-127cm           29"
    8jr        128-132cm          30"
    9jr        133-137cm           31"
   10jr       138-142cm          32"
   11jr        143-147cm          33"
   12jr       148-154cm          34"
   13jr       155-162cm          35"
   14jr       163 en groter     36,5"

Let op: deze maten zijn indicatief en gebaseerd op gemiddelden waarbij leeftijd ondergeschikt is aan de lengte.
Vanaf de lengte 162/163cm wordt altijd met een senioren stick gespeeld van 36,5" 

Technische informatie over onze hockeysticks

Hockeysticks worden in de diverse fabrieken geproduceerd tot een  hoogwaardig hockeyproduct dat obv lengte geschikt is voor alle leeftijden. Hockeysticks zijn gemaakt met de volgende materialen: Fibre glass, gewoven kevlar, aramide en gewoven carbon fibre.

Kunststof composities

Composite Hockeysticks zijn erg variabel in het balgevoel, afhankelijk van het soort materiaal is er meer of minder balgevoel. Hoe hoger het carbon fibre gehalte, des te minder het balgevoel.

Daartegenover kan er wel meer kracht overgebracht worden op de bal. Tegenwoordig staan de vergevorderde materialen voor duurzaamheid, flexibiliteit en kracht en zijn de combinaties van deze verschillende materialen van groot belang voor elk bepaald type speler. Waar Hockeysticks nu in de verschillende combinaties ook een innovatie gemaakt heeft is de kern van de stick. Over het algemeen bestaat de kern van de stick uit één holte kanaal, hierin hebben wij nu een duo holte kanaal geproduceerd. Hierdoor creëert de hockeystick nog meer duurzaamheid, flexibiliteit, kracht en balans in de kern van de stick.

 

You win or learn It's that simple

 

De kromming in de hockey sticks (De Bow)

De kromming van de stick is voor een aantal spelers van wezenlijk belang voor specifieke technieken. Deze specifieke technieken zijn; pushen, aangeven van een strafcorner, sleeppush van de strafcorner, de scoop, de backhandslag.

Tegenwoordig is er een limiet gesteld in de kromming van de sticks, door de Federatie Internationale Hockey(FIH). Deze kromming mag niet meer zijn dan 25mm, van de grond tot de stick. Hierbij ligt de stick op de grond en moet de platte kant naar de grond wijzen. Zo is deze hoogte te bepalen. De plaats van de kromming verzorgt de uitvoering van de verschillende soorten technieken en zijn dus wel degelijk van belang voor een type speler.

Als basis zijn er 3 plaatsen van de krommingen(BOW);

  • Regular BOW: hoog op de stick, dichter bij de grip
  • Medium BOW: in het midden van de grip tot de krul einde
  • X-Late BOW: laag bij de krul waar de krul net start.

Door de kromming in de stick kan de bal een extra versnelling krijgen bij het uitrollen van de bal aan het einde van de krul. Vooral bij de technieken om een strafcorner aan te geven, sleeppush of scoop kan dit van pas komen.

 
Balans punt

De balanspunten variëren tussen: van 39 cm -/+ 1cm

Gewichten

De gewichten variëren tussen:  SL/520, L/540, M/560    =    -/+10 Grams.

Meer informatie en voorbeelden over de kromming van de stick/BOW kan u vinden op https://playershouse.nl/hockeystick-maten/